La Ruta del Cister acollirà la prova pilot del projecte Internisa a Catalunya. Es tracta d’un projecte europeu, liderat a Catalunya per l’Agència Catalana de la Joventut i que té com a objectiu la inserció de dones joves al món laboral, en aquest cas a empreses del sector turístic. A més de Catalunya, hi participen altres països de la Mediterrània com Itàlia o Palestina. 

Aquest dimecres s’han estrenat punts d’informació a les Oficines Joves de la Conca de Barberà, l’Alt Camp i l’Urgell on s’atendrà físicament a dones i joves que vulguin formar-se en competències digitals i inserir-se laboralment al sector turístic. També s’ha fet entrega de material informàtic per facilitar aquesta tasca.

ÀUDIO: La directora de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, explica aquesta prova pilot

Durant els propers mesos, a més, es faran tallers i al novembre es farà una fira d’ocupació a Poblet. Diferents dones, joves i empresaris participen en aquests tallers, que el mes vinent treballaran nous aspectes com són les habilitats de treball en xarxa, les entrevistes de feina o els aspectes que cal valorar en una oferta i una demanda laboral. Les xerrades i tallers es faran a Montblanc, Valls i Tàrrega.

El punt culminant d’aquest treball preparatori serà la fira d’ocupació Internisa que s’organitzarà a mitjan novembre a Poblet. En aquesta trobada en xarxa es convocarà tant les dones i joves candidates –formades en habilitats digitals- com les empreses de la Ruta del Cister amb ofertes de feina. A partir d’entrevistes ràpides d’uns 10 minuts entre oferents i demandants, l’objectiu de la fira Internisa serà aconseguir la contractació directa de les persones interessades tot posant un especial èmfasi en la contractació de les dones joves.

ÀUDIO: La presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, parla de revertir el despoblament

La posada en marxa d’aquests punts d’informació inaugurats aquest dimecres forma part d’un pla pilot que l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) -amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme i de l’Agència Catalana de Turisme- va endegar el 2020 en el marc d’Internisa.