Aquest passat cap de setmana Vallfogona de Riucorb va rebre la visita d’un centenar de persones per formar part de les diverses activitats organitzades per la comissió de l’Any Rector de Vallfogona que se celebrarà durant tot el 2023 no només al municipi sinó a tota Catalunya.

Dissabte es va celebrar una jornada d’etnopoètica i creació amb 25 narradors orals vinguts d’arreu dels països catalans. Els participants van aprendre sobre la vida i obra de l’autor i les llegendes que l’envolten amb l’objectiu de facilitar eines per a la creació d’espectacles de petit format arreu del país durant l’Any Rector de Vallfogona. Entre els actes es va comptar amb una visita guiada al municipi, una taula rodona i diversos tallers de creació.

Diumenge es va celebrar un altre acte, en aquest cas obert a tot el públic i dedicat al menjar i beure en temps del Rector. El crític gastronòmic Jaume Fàbrega va detallar a la vuitantena de participants els aliments típics de l’època barroca, les vaixelles que s’utilitzaven, els ingredients més comuns i anècdotes. La conferència va finalitzar amb una recepta típica d’un diumenge a la rectoria de Vallfogona.

ÀUDIO: El membre de la comissió de l’Any Rector de Vallfogona, Modest Corbella, detalla la importància d’aquests actes prèvis