El Festival de l’Educació per la Sostenibilitat (FES) es renova coincidint amb la seva quarta edició. El Museu de la Vida Rural tornarà a ser seu de la sostenibilitat, però enguany el Festival es dividirà en dues jornades. La primera el divendres 7 d’octubre, centrada en els professionals de l’educació i les arts. I la segona, l’endemà, dissabte 8 d’octubre, amb un caire ludicofestiu i pensada per a un públic familiar amb tallers, espectacles i altres activitats

El dia principal serà el 8 d’octubre amb les famílies com a protagonistes. Durant tot el dia, el FES més familiar comptarà amb: tallers, quatre espectacles, tastos de vins, projeccions de cinema, jocs de pistes, berenar i el concert de l’artista Xarim Arestè per cloure la jornada.

Entre els espectacles destaca «A quant va la mel?» amb jocs i música en directa, «Una pedra a la sabata», una peça de teatre visual amb textos de Perejaume i Joan Brossa, un contacontes musical amb La Musca, un extracte del circ RUNA o «La Filomena se’n va al mercat» que barreja la música tradicional i l’alimentació. Durant tot el dia també s’oferirà el taller «Quina Canya!» de construcció de joguines i instruments populars fets a partir de la canya.

Dissabte al matí i a la tarda, en el marc del FES s’organitzaran també cinc tallers que formen part de la proposta educativa del Museu, emmarcada en l’educació cultural per la sostenibilitat. A més, a la tarda hi haurà dos tastos de vins amb els cellers de la Conca de Barberà.

El FES celebrarà aquesta nova edició amb dues jornades diferenciades (Imatge: Cedida)

Una jornada per professionals el 7 d’octubre

El dia abans, el divendres 7 d’octubre a partir de 2/4 de 6, se celebrarà el FES professional. Serà un espai de trobada de la comunitat educativa per conèixer i intercanviar experiències amb el sector cultural i de les arts. La jornada l’obrirà la ponència «El meu nom és Univers» de la professora de filosofia Lali Bosch. Seguirà amb la descoberta de cinc experiències educatives i culturals enfocades a la sostenibilitat on hi participaran agents pedagògics. Dins la programació de la jornada professional també es faran dos tallers.

La jornada professional serà gratuïta, però requerirà inscripció prèvia; mentre que per la de dissabte l’entrada tindrà un cost de 5 euros, excepte per als menors de tres anys, que serà gratuït. Es poden adquirir en línia a la web del museu i donaran accés a totes les activitats programades al FES més familiar.