Sant Magí de la Brufaganya s’ha tornat a omplir d’adeptes aquest cap de setmana per celebrar l’Aplec de Sant Magí, amb més de 400 anys d’història. La jornada va començar diumenge a primera hora amb caminades des de la Bisbal del Penedès, Santa Coloma de Queralt, la Llacuna i Pontils, seguit d’un esmorzar popular i activitats pels més petits.

Durant l’ofici, la Confraria de Sant Magí de Barcelona, a més de l’ofrena de dues lliures de xocolata que fan al rector des de temps immemorial, han fet donació al santuari d’un retaule en forma de tríptic amb Sant Magí a la pala central i diverses escenes de la vida del sant en les portes laterals. El seu autor és el confrare Hilario Alfaro.

I després de l’ofici les sardanes amb la cobla Cossetània i l’arrossada a l’esplanada de les fonts per a 300 comensals i amb un toc de música de la xaranga Xino-Xano abans de dinar. La jornada es va finalitzar a la tarda amb la representació del ball pla davant de la capella de les fonts amb un gran nombre de participants de totes les edats.