Com a part de les inversions extretes dels fons europeus Next Generation, la Generalitat de Catalunya invertirà part d’aquests diners, en total 450.000 euros, a rehabilitar dos dels Instituts de la comarca, en concret l’institut Martí l’Humà de Montblanc, amb un import de 345.000 euros, i l’institut Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt amb un import de 105.000 euros.

Aquests projectes són una petita part dels 32,2 milions d’euros que la Generalitat invertirà en centres escolars i d’assistència primària del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. D’aquest import es destinaran 450.000 als dos projectes esmentats de la Conca de Barberà.

ÀUDIO: El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Jaume Giró, destaca l’import d’aquests ajuts

Altres inversions no territorialitzables

A banda d’aquestes actuacions, també es preveuen inversions en tres altres àmbits que no es poden territorialitzar. Així, el primer objectiu, dedicat als productes i serveis per a la salut, preveu atendre la despesa sanitària derivada de la pandèmia per oferir una correcta prestació assistencial als pacients afectats per la COVID-19. 

Les actuacions emmarcades en el segon objectiu, enfocat a la transició cap a una economia digital, es destinaran a finalitzar el desplegament de la fibra òptica a tot el país. Aquest objectiu també inclou actuacions per implantar el Sistema d’Integració Tarifària al conjunt del territori, per tal que el viatger pugui fer intercanvis modals abonant un únic pagament integrat, independentment de la zona del territori on es desplaci i del mitjà de transport que utilitzi.

També s’hi inclou un projecte per evolucionar el Canal empresa, depenent del Departament d’Empresa i Treball, que permet recollir i impulsar continguts proactius que anticipin les necessitats d’empresaris, intermediaris i gestors, i amb l’establiment d’un canal de comunicació molt més àgil i intuïtiu, del qual es beneficiaran 200.000 usuaris.