El passat diumenge 11 de setembre va servir per tancar la temporada turística a la Conca de Barberà i en concret a Montblanc on les xifres continuen recuperant-se de la pandèmia, tot i que els hàbits vacacionals, de consum i de viatges han canviat lleugerament aquests últims anys. El mes de juliol fou més irregular del que en principi s’esperava, però l’agost ho va compensar i amb 1896 consultes ateses s’ha convertit en el sisè amb més activitat dels 23 estius d’història de l’Oficina de Turisme de Montblanc. 

Les dades estadístiques d’aquest estiu superen de llarg les de l’any passat, que ja milloraven força les de 2020. Al juliol es van atendre 910 consultes (656 el 2021) i un total de 2.798 persones. A l’agost foren 1.896 consultes (1.425 el 2021) i 4.347 persones. I fins a l’11 de setembre s’havien atès 349 consultes, que representen 950 persones. Un total, doncs, de 3.155 consultes i 9.560 persones ateses.

L’estiu també ha estat època de visites guiades. Cada dia hi ha hagut la possibilitat de fer la visita monumental i la familiar “Explora Montblanc” estrenada amb èxit l’any passat.  Al juliol no es van superar les 34 visites, però a l’agost se’n van comptabilitzar 63, menys que l’any anterior, que pujaven fins a les 76. Durant tot l’estiu la xifra arriba a les 110 visites, una davallada important en comparació amb els dos estius anteriors.

Aquest estiu s’han posat en marxa les noves visites autoguiades adreçades a famílies que viatgen amb infants i que complementen la visita guiada: “Explora Montblanc al teu aire” i “Descobreix la persona impostora de Montblanc”. S’han venut 122 unitats. 

Les visites a la Muralla de Montblanc s’han recuperat aquest estiu (Imatge: Cedida)

Tornen les visites a la muralla després de la pandèmia

Després de dos anys sense oferir aquesta possibilitat a causa de la pandèmia i les obres de restauració de la muralla, aquest estiu s’ha recuperat la visita al pas de ronda i les torres de la muralla de Montblanc que s’havia fet els estius de 2017, 2018 i 2019. La gran novetat ha estat la possibilitat de pujar a la nova torre de Sant Francesc i passejar pel tram recentment reconstruït.

L’estrena es va fer l’11 de juliol. En dos mesos exactes hi ha hagut 3.239 visitants, pràcticament la meitat dels quals eren menors d’edat, cosa que atrau molt el públic familiar. La xifra d’enguany duplica les 1.600 persones que van gaudir d’aquesta experiència tant el 2018 com el 2019.