L’àrea de mobilitat de l’Ajuntament de Montblanc ha començat aquest dilluns les obres d’una nova rotonda que s’ha situat a l’encreuament dels carrers Muralla Santa Tecla amb Batlle Dionís Mestre. Així ho contemplava el pla de mobilitat de Montblanc, que identificava aquest encreuament com un punt negre per la seguretat dels vehicles i els vianants.

L’objectiu és crear una cruïlla més segura en aquest punt del carrer. La nova rotonda ja s’ha pintat a terra, i en els propers dies quedarà totalment acabat. També s’hi instal·larà la senyalització vertical corresponent. Això evitarà que els vehicles facin un canvi de sentit en aquest punt, i també que els vianants no passin pel mig del carrer, amb el perill que això suposa.

El Servei Català de Trànsit ha comprovat la viabilitat de la nova rotonda amb un programari específic que calcula els girs dels vehicles de fins a 15 metres. Així, per tal que un autobús pugui passar per la rotonda, els espais per a vehicles de la farmàcia ubicada allà es desplaçaran uns metres avall.

L’Ajuntament considera que és una actuació prioritària per “reduir els atropellaments, millorar la visibilitat de l’encreuament i evitar infraccions greus, com ara realitzar canvis de sentit trepitjant la línia contínua”.