Durant una setmana, del 19 al 25 de setembre, 20 espais de tota la Catalunya rural programaran, simultàniament, actes i esdeveniments oberts al públic en general per celebrar el CoworkFest, un nou festival on el coworking és el protagonista. Baseactiva se sumarà en aquesta primera edició amb una jornada de portes obertes a les instal·lacions i el viver de cerveses artesanes. Posteriorment, es realitzarà un tast de cerveses artesanes.

Actualment, a Catalunya hi ha prop de 40 coworkings en zones rurals que formen part de la xarxa Cowocat_Rural, que aglutinen al voltant de 350 llocs de treball. Un fenomen a l’alça; i és que les empreses comencen a entendre que no tot és competir, sinó que també es tracta de col·laborar i compartir. I això és el que proporcionen els coworkings: un intercanvi constant d’idees i projectes entre professionals i empreses.

Amb la intenció de donar a conèixer aquests espais de coworking ha nascut el CoworkFest amb més de 50 activitats programades a tota Catalunya que inclouen ponències, xerrades, tallers, actes lúdics, jornades de portes obertes, networking… vinculades al coworking i a la dinamització de la comunitat emprenedora, configurant un programa nodrit i atractiu d’activitats. Aquest és el primer festival amb aquestes característiques a Catalunya, però també un dels primers de tot el món.