Fa uns dies que l’Espluga de Francolí ja no rep l’aportació d’aigua de l’Ebre des de Montblanc a través de camions cisterna. Els dipòsits es troben actualment en una situació estable, sobre el 100%, però els talls nocturns a la ciutadania continuen, ja que les reserves es podrien reduir de forma brusca en pocs dies si no segueixen les mesures preventives.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica la situació actual

Tot i aquest canvi en la tendència i les pluges de les últimes setmanes, el consistori no valora encara deixar de banda les restriccions, sí que esperen poder escurçar les hores d’aquestes afectacions, tot i que actualment continuen sent de 10 de la nit a 7 del matí i afecten per igual a tota la població.

El consistori està aprofitant la situació actual de talls per continuar detectant diverses fuites d’aigua en zones concretes de la xarxa.