Montblanc ha donat aquest passat divendres el tret de sortida a la Festa Major 2022 amb el pregó del poeta montblanquí Josep Civit. La sala de plens de l’Ajuntament de Montblanc es va omplir de gom a gom per seguir el pregó.

Civit va voler plasmar, al seu pregó, records d’infantesa a Montblanc, així com records de la Festa Major del 1964, quan tenia sis anys. Va voler posar en valor, també, la feina desinteressada de montblanquins i montblanquines que, any rere anys, van participar de la vida cultural montblanquina sense esperar res a canvi. El pregó de Josep Civit, va acabar amb una poesia dedicada a la Geganta de Montblanc.

El pregó el va obrir el regidor de festes, Santi Porta, que va glossar la figura de Josep Civit. L’alcalde, Josep Andreu, va ser l’encarregat de tancar l’acte, elogiant la figura del poeta montblanquí.

Josep Civit i el seu pregó han donat el tret de sortida a 10 dies de festa que s’allargaran fins al proper 11 de setembre.

ÀUDIO: Programa especial de Ràdio Montblanc amb el pregó de Josep Civit