La Festa de la Verema s’ha celebrat enguany amb plena normalitat recuperant el recinte firal habitual i amb una quinzena d’activitats programades durant tot el cap de setmana entre les quals destaquen, per exemple, els premis als millors vins de la DO Conca de Barberà, la nova activitat especialitzada “La Cara B de la Conca de Barberà”, el Tast Sub-25 o els concerts de Swing Engine MúsicaLa Ludwig Bans Leitmotiv.

La tornada a la normalitat ha permès recuperar les xifres habituals d’abans de la pandèmia comptabilitzant la venda de més de 1.000 copes de vins durant el cap de setmana, gran part d’aquestes venudes durant el dissabte a la tarda, arribant a les 800 unitats. Aquestes xifres s’igualen i inclús són lleugerament superior a les del 2019.

ÀUDIO: La regidora de Turisme de l’Espluga de Francolí, Laura Poblet, explica les xifres d’enguany

ÀUDIO: El president de la DO Conca de Barberà, Ricard Sebastià, valora la necessitat de la Fira per posar en contacte productors i consumidors

Al recinte firal s’hi van reunir 11 cellers de la comarca i diverses parades de productes de proximitat que van sumar un total de 18 estants repartits al llarg de la plaça Montserrat Canals. Entre els productors s’hi trobaven alguns dels cellers habituals i d’altres que es donaven a conèixer després de la seva recent creació.

ÀUDIO: El director corporatiu de MyDolia, Antoni Carreras, parla de la importància de la Fira per donar a conèixer el seu producte

ÀUDIO: L’enòleg de celler Mas de la Sabatera, Eduard Pallars, destaca com l’esdeveniment ajuda a donar a conèixer el trepat

“La Cara B de la Conca de Barberà” va ser una de les novetats d’enguany (Imatge: La Conca 5.1)

Enguany es van celebrar una quinzena d’actes entre els quals estaven els habituals com el Tast Sub-25, el sopar Brinda’m Baccus o el 31è concurs de vins de la DO Conca de Barberà. Però també s’hi van afegir algunes novetats com activitats infantils al recinte firal o l’activitat en col·laboració amb La Conca 5.1 anomenada “La Cara B de la Conca de Barberà” que va esgotar entrades. També es van desplaçar alguns dels actes al Museu de la Vida Rural.

Galeria d’imatges de la 51a edició de la Festa de la Verema