Arbre Team és una organització sense ànim de lucre de la Conca de Barberà instal·lada a Santa Coloma de Queralt que ha impulsat un projecte per reforestar zones cremades. Amb El Brot, proposen que cadascú que hi participi cuidi un petit arbre a casa, durant un any, perquè l’arrel creixi i s’adapti al canvi climàtic, i després plantar-lo allà on sigui més necessari.

El projectes va néixer després del pitjor incendi de Catalunya que es va viure l’any passat a Santa Coloma de Queralt on van cremar més de 1.600 hectàrees. Justament aquells dies es va crear l’Associació Revifem Queralt que durant el darrer any ha treballat per crear consciència i educar a la població de la importància de mantenir el bosc net i les tècniques per evitar que un incendi es pugui descontrolar com va passar ara fa un any. Membres de la mateixa Associació, però van anar més enllà i van crear aquest nou projecte, anomenat Arbre Team.

L’organització sense ànim de lucre ven a empreses i particulars brots d’arbres forestals perquè els cuidin particularment i un any més tard puguin ser replantats en aquelles parts del bosc de la serra de Queralt on a causa de les condicions climàtiques és més difícil aconseguir recuperar el terreny o bé en altres parts de Catalunya, ja que col·laboren estretament amb entitats científiques i forestals.

ÀUDIO: Francesc Pau, cofundador d’Arbre Team, defineix el projecte

ENTREVISTA D’ARBRE TEAM A L’OBERT PER VACANCES