La sequera i les altes temperatures han fet disminuir la producció dels cultius de cereals a la Conca de Barberà. El descens oscil·la entre el 30 i el 70%, en funció de l’indret de la comarca, ja que ha estat una campanya molt desigual.

Les altes temperatures han estat determinants, encara que la incidència no ha estat homogènia. Les onades de calor, que van començar abans d’entrar a l’estiu, han afectat més a les cotes altes on el cicle de creixement del cereal estava més endarrerit.

Les previsions per enguany ja no eren gaire bones perquè la sembra ja va coincidir en un primer període de sequera i la falta de pluges durant l’hivern va frenar el creixement de la planta. Després van venir pluges, però el termòmetre no va tardar a disparar-se la passada primavera i les precipitacions han estat, darrerament, una anècdota.

En qualsevol cas, el preu de mercat dels cereals no és pas dolent perquè s’ha mantingut a la part alta, encara que també han augmentat darrerament els costos associats a les tasques agrícoles.