L’Espluga continuarà aportant aigua amb camions cisternes aquesta pròxima setmana per tal de frenar la regressió de les reserves dels dipòsits. L’Ajuntament ha informat que els nivells continuen baixant i, per això, es passarà de dos a tres dies de subministrament a la setmana.

El passat dimecres i divendres van ser els primers dies d’aquest estiu en què es van rebre els recursos del Consorci d’Aigües de Tarragona, des de Montblanc, amb els camions. Llavors, es van injectar al voltant d’1 milió de litres.

A través d’un comunicat, l’Ajuntament torna a demanar a la població que faci un ús responsable de l’aigua. A més, per facilitar el pas dels camions cisterna fins al dipòsit de la Cometa, es demana que no hi hagi cotxes aparcats que obstaculitzin el pas al Carrer Sor Mercè Ferrer i al Carrer Urgell el dimarts 16, dimecres 17 i divendres 19 d’agost, per tal que els camions cisterna puguin passar.

L’Espluga no és l’única població de la Conca de Barberà amb problemes per la sequera. De fet, a Passanant i Belltall la situació és més delicada perquè des d’aquest dissabte ja s’efectuen talls diaris en el subministrament d’aigua potable.