El Departament d’Interior desactivarà aquesta mitjanit el nivell 3 del pla Alfa de perill extrem d’incendi davant la previsió de la millora de les condicions meteorològiques. D’aquesta manera, decauran les restriccions que tenen aquest cap de setmana 249 municipis de 23 comarques de Catalunya, entre ells els municipis de l’Espluga de Francolí i Montblanc.

Els vuit espais naturals amb els accessos tancats -Montserrat, Montsant, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix- reobriran demà. També decauran les restriccions que implica el nivell 3 del pla, que prohibeix totes les activitats amb risc d’incendi forestal, incloent-hi els treballs al bosc i la caça.

La desactivació del nivell 3 es fa per la baixada de les temperatures, la pujada de la humitat relativa amb l’entrada de vent de marinada i la previsió de pluges. En els últims dies, les temperatures han estat molt altes i en alguns sectors s’han superat els 40 graus, a més d’humitats relatives molt baixes.