Aquest dissabte a les 7 del vespre les llars de Passanant i Belltall deixaran de rebre aigua potable fins a les 7 de l’endemà. Serà un tall de 12 hores que es produirà cada dia i fins a nou avís a causa de l’extrema sequera que pateix el municipi. Tot i aportar aigua amb camions cisterna, els recursos no són suficients per cobrir la demanda actual i que els dipòsits puguin recuperar les reserves.

Continuaran arribant camions cisterna a la localitat, però l’Ajuntament admet que hagués estat insostenible cobrir els consums amb el subministrament extern i sense fer talls. L’alcalde del municipi, Magí Ninot, ha explicat a l’Informatiu Conca de Barberà de l’EFMR.cat que l’augment de la població en plena època estival ha agreujat el problema, coincidint també amb la Festa Major.

ENTREVISTA: L’alcalde, Magí Ninot, detalla la situació a l’Informatiu Conca de Barberà

Els talls de 12 hores són una mesura extraordinària i una de les poques vies de sortida que ha trobat el govern local. La solució a l’actual episodi de sequera passa, per un costat, a l’arribada de pluges i a una reducció dels consums, per l’altre. En aquest sentit, l’Ajuntament espera que la interrupció del subministrament serveixi també per conscienciar la ciutadania per tal que s’intenti gastar el mínim d’aigua possible.

A l’espera de l’aigua de l’Ebre

En qualsevol cas, per Magí Ninot la solució definitiva serà la connexió amb l’aigua de l’Ebre a través del Consorci d’Aigües de Tarragona. El projecte està aprovat, però no serà pas immediat. Es tracta de l’aposta per abastir una desena de poblacions de la zona de la Baixa Segarra que disposen de poca aigua o bé no és potable.