Aquest passat dissabte el nucli de Belltall va viure la tretzena Festa de l’All, una cita anual esperada tant pels productors com pels consumidors d’aquesta preuada varietat d’all. Desenes de persones es van aplegar pels carrers, per tal de poder comprar un forc d’alls, una hortalissa que es conrea des de fa més de 300 anys.

Després de les irregularitats de la pandèmia, la Festa de l’All de Belltall s’ha tornat a celebrar amb normalitat amb parades de productes de proximitat i diverses activitats, excepte de l’esmorzar popular. A més de posar a la venda els forcs d’alls, es van programar diverses activitats per amenitzar la trobada i per divulgar sobre els aspectes que envolta el món rural, la pagesia i els cultius d’all autòcton.

Fins a les 2 del migdia, els visitants van poder passejar pel municipi i participar de les propostes programades. Durant el matí es va fer una rifa de productes de les diverses parades. A més, també hi havia cellers de la zona. A dos quarts de 12, l’escriptora Laia de Ahumada va presentar el llibre “Entre Mans: Dones pageses, dones dempeus”, juntament amb dues de les protagonistes. A tres quarts d’1 va començar la música amb una batucada pels carrers del poble. A les 6 de la tarda i com a fi de festa, a l’església de Belltall, es va poder escoltar el duet de violoncel i piano amb Romina Sevilla i Gerard Morenos.