La Policia Local de Montblanc ha restringit l’accés a l’entorn de l’habitatge deshabitat que es va esfondrar parcialment aquest dissabte al matí a l’entorn del raval de Santa Anna, prop de l’Arxiu Comarcal. L’Ajuntament ha pres aquesta mesura provisional mentre espera els resultats dels informes tècnics que han d’avaluar les deficiències estructurals de l’edifici.

La teulada va cedir al voltant de les 11 del matí d’aquest 6 d’agost, sense provocar danys personals. A l’edifici, de propietat privada, no hi vivia ningú i fa un temps s’havia estat utilitzant de magatzem. De fet, la propietaria, en declaracions a Ràdio Montblanc, reconeixia que es va demanar als llogaters que desallotgessin l’espai per raons de seguretat. En el mateix sentit, els darrers dies hauria estat en contacte amb els tècnics municipals perquè ja s’observava un cert risc que alguna part de la construcció cedís. D’altra banda, la propietària pensa que darrerament l’edifici havia quedat desprotegit des que l’Ajuntament va retirar una tanca.

ÀUDIO: Montse Guarro, propietària de l’edifici, explica la situació

Actualment, no es pot accedir al carrer de l’Hospital ni a l’espai del darrera de l’edifici de l’antic hospital de Santa Magdalena. El mateix dissabte, després de l’esfondrament, diversos efectius de l’Ajuntament ja hi van acudir per comprovar quina era la situació. Ara, en funció del diagnòstic tècnic que s’elabori es determinaran les actuacions pertinents i, en contacte amb la propietat, s’haurà de concretar de quina manera s’hi intervé.