L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha anunciat que a partir d’aquest dilluns es començarà a nodrir els dipòsits municipals amb camions cisterna. Com ja es va fer l’any passat, es traslladarà aigua de l’Ebre des de Montblanc fins que s’estabilitzin les reserves locals, ara per ara a nivells mínims per la sequera.

En el comunicat emès aquest dilluns, des de la casa de la vila s’aclareix que l’aportació del recursos del Consorci d’Aigües de Tarragona no implicarà cap canvi en la qualitat ni en el preu de l’aigua. Segons s’explicava la setmana passada des de la regidoria de Serveis Municipals, el subministrament amb els camions s’activa abans que l’any passat amb la finalitat de no arribar a una situació tan extrema com ara fa 12 mesos. En qualsevol cas, sí que es remarca que la disponibilitat dels aqüífers ha disminuït de forma important darrerament fins a situar-se a uns nivells baixos.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania que s’intenti evitar l’ús desmesurat de l’aigua, a fi d’arribar a un escenari més delicat i no haver d’aplicar talls en el subministrament.