El mes de juliol es tanca a la comarca amb xifres molt similar al mes anterior. Actualment, 737 persones es troben a l’atur, 2 més que l’últim recompte, el que es tradueix en un estancament de les xifres durant els mesos d’estiu.

En comparació amb les xifres d’ara fa un any, la situació de millora és notable, amb 113 aturats menys, el que deixa entreveure el canvi que s’està experimentant enguany pel que fa a la pandèmia, tornant a una certa normalitat. El juliol del 2020, primer any de pandèmia, el nombre d’aturats s’enfilava fins els 975, 238 persones més que la xifra actual. En canvi, si es comparen les xifres amb el 2019, any prepandèmia, la variació no és gaire, amb 713 persones a l’atur ara fa 3 anys.

Per municipis ressalten les xifres de l’Espluga de Francolí, amb 9 aturats menys i de Santa Coloma de Queralt amb 3 menys. El més destacat, però, és que comparat amb ara fa un any Montblanc té 55 aturats menys, Santa Coloma de Queralt 34 menys i Sarral 20 menys.

Creixement de l’atur a tota Catalunya

A la resta de Catalunya l’atur també ha augmentat aquest mes amb 3.310 persones més, el que ens converteix en el territori amb la xifra més alta de tot l’Estat. Ara, hi ha 341.391 persones apuntades a les llistes d’ocupació. L’increment arriba després d’arrossegar una tendència de cinc mesos a la baixa. De fet, a excepció del gener del 2022, l’atur s’havia reduït sempre des del març del 2022.