La Festa Major de l’Espluga de Francolí es va acomiadar un any més aquest dilluns 1 d’agost amb les últimes activitats programades. Ho ha fet amb una tornada a la normalitat absoluta, on s’han pogut celebrar tots els actes previstos sense aforaments ni limitacions. Des de la regidoria de Cultura de l’Espluga de Francolí destaquen que les bones xifres d’enguany de participació inclús podrien superar les d’edicions anteriors a la pandèmia.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, valora la represa a la normalitat

La Festa Major de l’Espluga de Francolí s’ha recuperat a la Festa Major (Imatge: EFMR)

Enguany, a més, s’han presentat algunes novetats, com el toc de campanes manual, de la mà dels joves de l’Agrupació Escolta l’Estornell, i la sortida en seguici popular dels Sants Patrons el diumenge 31 de juliol. La tornada a la normalitat també ha estat notòria per les entitats de cultura popular, que destaquen la bona acollida de públic.

ÀUDIO: La copresidenta del Ball de Diables de l’Espluga, Iris Capitan, posa en relleu la tornada a la normalitat

ÀUDIO: La presidenta i cap de colla del Ball de Bastons de l’Espluga, Anna Andreu, destaca la diferència amb els anys anterior

ÀUDIO: La presidenta dels Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, Mar Gili, parla de la cercavila de diumenge

Les entitats de cultura popular han tornat a celebrar-se sense restriccions (Imatge: EFMR)

Els Sants Patrons tornen al seguici 25 anys després

Una de les novetats principals de la Festa Major d’enguany era la sortida en seguici popular, el passat diumenge 31 de juliol, de la sortida en seguici popular dels Sants Patrons després de 25 anys de l’última vegada que es va fer aquesta acció. L’acte es va iniciar amb el seguici solemne a l’Església, on es va comptar amb la recuperació de la figura dels Francolinets i el ball de Bastons, que celebraven 25 anys. A continuació els Sants es van lluir pels carrers del municipi acompanyats de la nova banda creada per aquest propòsit i juntament amb la resta d’elements de cultura popular.

 

Altres actes destacats d’aquesta Festa Major són el pregó, que enguany va anar de la mà de l’espluguina Maria Àngela Anguera Andreu, la celebració dels 10 anys del RUSC, la Cursa Atlètica de l’Espluga de Francolí, el concert de The Tyets, el correfoc dels diables o el Castell de Focs, entre d’altres. Totes activitats que es van celebrar amb plena normalitat.