Quasi totes les parròquies de la Conca de Barberà han patit canvis amb els nous nomenaments de l’Arquebisbat de Tarragona. Queden excepte les que depenen de l’Espluga de Francolí, que ja es van veure afectades l’any passat. Entre aquests canvis destaca que Montblanc passarà de tenir 2 mossens a un rector, un vicari i dos diaques, però també s’ha agrupat moltes de les parròquies de la comarca.

El que fins ara ha estat el rector de la Bisbal del Penedès, el Montmell, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Santa Oliva, Mn. Josep M. Alegret Bellmunt, ha estat nomenat Plebà de Montblanc i rector de les parròquies de Sant Jaume Apòstol de la Guàrdia dels Prats, de Sant Salvador de Rojals, de Sant Joan Evangelista de Lilla, de Sant Salvador de Prenafeta, de Sant Martí de Vilaverd, de Santa Maria de Sarral, de Sant Miquel Arcàngel de Forès, de Sant Llorenç Màrtir de Montbrió de la Marca, de Sant Joan Baptista de Vallverd, de Santa Maria de Solivella, de la Transfiguració del Senyor de Pira (i Ollers) i de Santa Maria de Barberà de la Conca. 

Mn. Lluís Simón Pascual, que fins ara era rector de les parròquies de Vila-rodona i Montferri, ha estat nomenat adscrit amb funcions de vicari de les parròquies de Santa Maria la Major de Montblanc, de Sant Jaume Apòstol de la Guàrdia dels Prats, de Sant Salvador de Rojals, de Sant Joan Evangelista de Lilla, de Sant Salvador de Prenafeta, de Sant Martí de Vilaverd, de Santa Maria de Sarral, de Sant Miquel Arcàngel de Forès, de Sant Llorenç Màrtir de Montbrió de la Marca, de Sant Joan Baptista de Vallverd, de Santa Maria de Solivella, de la Transfiguració del Senyor de Pira (i Ollers) i de Santa Maria de Barberà de la Conca.

Dos nous diaques

Mn. Francisco Javier Álvarez Vega, que fins ara estava al servei de diverses parròquies de l’Alt Camp, i Mn. Andreu Figueras Paz, que era a Salou i Vila-seca, han estat nomenats diaques al servei de les parròquies de Santa Maria la Major de Montblanc, de Sant Jaume Apòstol de la Guàrdia dels Prats, de Sant Salvador de Rojals, de Sant Joan Evangelista de Lilla, de Sant Salvador de Prenafeta, de Sant Martí de Vilaverd, de Santa Maria de Sarral, de Sant Miquel Arcàngel de Forès, de Sant Llorenç Màrtir de Montbrió de la Marca, de Sant Joan Baptista de Vallverd, de Santa Maria de Solivella, de la Transfiguració del Senyor de Pira (i Ollers) i de Santa Maria de Barberà de la Conca. 

Per últim, Mn. Robert Otaba Mumbal ha estat nomenat rector de les parròquies de la Baixa Segarra, en substitució de Mn. Joan Francesc Amigó. El dia 6 de setembre, a les 10 del matí, tindrà lloc la presa de possessió dels nous càrrecs, de forma privada, a la capella del palau arquebisbal. I serà durant el mes de setembre que es faran els canvis de parròquia.