Aquest dijous, tot just en acabar el pregó de Festa Major de l’Espluga de Francolí, s’ha donat inici a la celebració del Festival RUSC que celebra 10 anys. En realitat, les activitats de celebració es van iniciar el passat 14 de juliol i s’allargaran fins al 25 d’agost, però l’acte d’aquesta tarda, amb cinc poetes i un músic, era l’activitat central d’aquesta celebració.

Durant el recital hi han estat presents el poeta d’Almacelles Amat Baró, traductor de Verlaine al català i autor de diversos poemaris, Teresa Colom, que va ser comissària de la Setmana de la Poesia de Barcelona, Carles Dachs guanyador del XVII Premi de poesia M. Mercè Marçal i l’autor de la Sènia Joan Todó. La jornada ha finalitzat amb el concert de la jove mallorquina Maria Hein. No ha pogut assistir a l’acte per problemes de salut la 54a Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, la mallorquina Antònia Vicens.

Enguany el Museu ha recuperat la plena normalitat, oferint un acte sense cita prèvia pels assistents, que s’han pogut apropar lliurement per celebrar el 10è aniversari del festival. Per celebrar el desè aniversari també s’ha posat a la venda un recull d’obres dels poetes que han passat durant aquest temps pel Museu de la Vida Rural.

Una desena d’activitats de celebració

Tot i que l’acte d’avui és el centra no és l’únic, des del 14 de juliol s’ha dut a terme la presentació del llibre “Poesia Completa”, de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. L’exposició “Paisatge Viladot”, la presentació del llibre “La Vall Encantada” de Mercè Guillemart i el llibre “Miserable miracle” d’Henri Michaux.

Després de l’acte d’aquest 28 de juliol el Festival continuarà demà 29 de juliol a 2/4 de 8 amb el concert de Joana Gomila i el disc “Paradís”. El 30 de juliol a 2/4 de 12 serà el torn del RUSQUET amb l’espectacle familiar “El conte de l’Estrelleta i el seu viatge a la Terra” d’Animamundi Teatre.

l 4 d’agost a partir de les 8 serà el torn de La Fiblada un segon recital de poesia amb 5 dones protagonistes: Blanca Llum VidalMaria Callís CabreraRaquel Pena i Laia Carbonell i per acabar un concert d’Ivette Nadal.

L’11 d’agost a partir de les 8 espectacle d’acrobàcies amb “Cafuné” de Cia Du’K’tO i concert d’Intana amb el seu tercer disc “Planeta nou”. El 18 d’agost a les 8 doble concert amb Sandra Monfort i Mar Grimalt. Finalment, el Festival s’acomiadarà el 25 d’agost a 2/4 de 9 amb el concert de Roger Mas i festa de clonada.