El ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar el dilluns 25 de juliol el reglament regulador d’accés a l’habitatge temporal per situació d’emergència social per pèrdua d’habitatge. 

L’objectiu d’aquest reglament és poder regular l’accés a un habitatge temporal per situació d’emergència social en situacions concretes. També s’està mirant que en comptes que siguin un o dos, es pugui ampliar amb altres habitatges i això s’està treballant amb l’Agència Catalana de l’Habitatge. La durada màxima que es pugui estar en aquests pisos d’emergència serà de sis mesos. L’accés a aquests pisos es farà amb un informe socioeconòmic realitzat pels professionals de serveis socials. 

Aquest reglament s’ha treballat conjuntament des de la conselleria d’habitatge, l’Agència Catalana de l’Habitatge i Concactiva i va comptar amb els vots a favor dels consellers i conselleres d’ERC i FIC i les abstencions de Junts i el conseller no adscrit.