Les 100 plaques solars que han d’abastir el casal i altres equipaments municipals d’energia ja estan col·locades, però encara no han entrat en funcionament, a l’espera que la companyia de la llum informi de quin serà el punt de connexió on anirà l’energia, moment en què s’obrirà una rasa al carrer per fer aquesta acció i llavors sí, entraran en funcionament. S’espera que aquesta gestió encara es pugui demorar unes setmanes.

Està previst que gràcies a l’energia que recolliran aquestes plaques es pugui abastir les bombes d’aigua del pou de la Biela, que passaran a funcionar, gran part del dia, gràcies a aquest sistema. A part, l’energia restant es destinarà al propi edifici del Casal, així com altres equipaments municipals situats en un rang de 500 metres, com són l’Antic Institut o el Pavelló Municipal d’Esports.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, detalla l’abastament del projecte

El pressupost d’aquest projecte, juntament amb la xarxa de fibra òptica que també s’està acabant d’instal·lar a l’edifici del casal, han tingut un cost de 86.000 euros.

Un nou projecte de plaques a l’Escola Martí Poch

Tot i que en un principi l’Escola Martí Poch havia d’alimentar-se de l’energia generada per les plaques del casal, finalment s’ha iniciat un nou projecte independent, amb el qual es preveu col·locar plaques a sobre de la pròpia escola, amb les quals s’alimentarà l’edifici i la Llar d’Infants.

ÀUDIO: Xavier Rosell comenta aquest nou projecte

Actualment, s’estudia la potència necessària d’aquest nou projecte i si s’abastarà algun edifici més. Des del consistori esperen poder licitar el projecte abans de finals d’any, tot i que no es pot confirmar la data exacta.