L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet fa setmanes que treballa de forma conjunta amb el departament de Trànsit, qui està creant un estudi de la situació actual del municipi pel que fa a mobilitat i els canvis que s’haurien de completar en un futur proper.

Des del consistori esperen que aquest projecte pugui ajudar a reordenar els carrers del municipi, buidant de cotxes zones com la plaça Major o la cruïlla d’entrada al municipi que uneix els carrers del raval de Lleida, el carrer de la Indústria, de Vallclara i Josep Anselm Clavé, habitualment molt congestionat.

Després de la visita del tècnic de Trànsit ja s’han dut a terme algunes primeres accions com la prohibició d’aparcar cotxes a la plaça Major, que a partir d’ara serà únicament zona de càrrega i descarrega i es reserva una plaça per minusvàlids.

A més, cap a finals d’any Vimbodí comptarà amb un nou pàrquing municipal a la plaça de les Orenetes, que es construirà després d’acabar amb els treballs de creació d’una escullera a la llera del riu. Un nou espai creat amb la intenció d’alliberar el centre del municipi de la massificació de vehicles.