Els bars de la plaça de l’Església i el passeig Canyelles es van reunir ahir amb l’equip de govern de l’Espluga de Francolí per parlar de la situació actual, després d’haver rebut les cartes que obliguen els establiments a recollir terrassa i fixa un horari que no sobrepassa la una de la matinada.

Els bars es van mostrar en desacord amb la mesura, que afecta sobretot durant els mesos d’estiu, però des del consistori van mantenir la postura, assegurant que únicament es fa complir una ordenança vigent des del 2009 al municipi amb la intenció d’arribar a un equilibri pel descans dels veïns. 

Tot i les restriccions, l’Ajuntament sí que va acordar amb els bars que quan ho demanin els propietaris dels establiments per alguna ocasió especial, es permetrà obrir terrasses fins més tard, sempre que es faci la demanda prèviament al propi Ajuntament. A més, durant el període de Festa Major es permet ampliar terrasses i horaris als establiments.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania, Aida Morgades, explica l’acord al qual s’ha arribat amb els bars