Aquest cap de setmana Santa Coloma de Queralt va recuperar la Romescada Popular i ho va fer en un context de normalitat, sense restriccions. Les dues anteriors edicions de la festa s’havien celebrat sota mínims, adaptant-se a la normativa vigent en cada moment.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de Santa Coloma de Queralt, Josep Maria Farré, explica la tornada a la normalitat

Sardanes celebrades durant la Romescada de Santa Coloma de Queralt (Imatge: Cedida)

La 29a edició de la Romescada Popular es va poder viure dissabte amb 500 persones participants, esgotant gairebé tots els tiquets disponibles. En edicions prepandèmiques, la plaça Major de Santa Coloma de Queralt havia arribat a acollir 900 persones en aquest acte, però enguany, amb la intenció de recuperar la festa de forma progressiva, els Amics del Romesco van tancar la participació a les 500 persones.

Els actes es van iniciar a la tarda amb l’aplec del romesco amb sardanes i la cobla de Girona, seguit del concurs del millor mestre romescaire on destaca la participació de 9 colles, moltes d’elles amb el jovent com a protagonista. La nit va acabar amb el sopar popular i nit musical.