Onze estudiants de Costa Rica, l’Índia, Noruega, Polònia i Rússia, Catalunya i de Montblanc es van reunir aquesta setmana passada a la vila ducal per realitzar un curs de pintura de paisatge amb l’artista montblanquí Gerard Castellví Gasco.

Castellví, de només trenta-cinc anys, ja ha exposat la seva obra a ciutats com Xangai (Xina), Saga i Tòquio (Japó), Londres (Anglatera), Hallein (Àustria), Florència (Itàlia) i també a Madrid i a Barcelona, on ha estat finalista de reconeguts premis. Val a dir també que actualment és professor del programa de pintura de la Barcelona Academy of Art, de Barcelona. 

El curs, de caràcter intensiu, va tenir una durada de quatre dies i va combinar la teoria i la pràctica. Per una banda, la part teòrica es va dur a terme a un emplaçament característic de Montblanc, l’antic Hospital de Santa Magdalena. Per altra banda, la part pràctica es va desenvolupar a diferents ubicacions de Montblanc, tant urbanes com naturals, de les quals els pintors participants en van quedar meravellats. 

Per complementar el curs, es va organitzar una visita al Museu-Arxiu, on els artistes van poder conèixer les obres de la col·lecció d’artistes locals. Paral·lelament, cal subratllar que tots els participants al curs van allotjar-se a Montblanc, on van poder conèixer i gaudir de la gastronomia, la cultura i la història local.