L’àrea de turisme de l’Ajuntament de Montblanc organitza una nova plantada de safrà, en el marc del programa #Safrània365. Serà el proper 30 de juliol al matí a les instal·lacions d’Aromis de Montblanc. Les activitats al voltant del safrà són les que fa més anys que se celebren amb més èxit de públic.

A partir de les 9 del matí, els participants plantaran bulbs de safrà acompanyats de Joan Cartanyà, productor de safrà, un conreu que va recuperar a la comarca ja fa deu anys.

L’activitat està adreçada a un públic familiar i té com a objectiu donar a conèixer aquesta espècie tradicional de la comarca als infants i adults. Al mateix temps que coneixeran el seu conreu i a tenir-ne cura fins a la recollida de les flors al mes de novembre, quan se celebrarà la collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. Al finalitzar la plantada, les famílies gaudiran d’un esmorzar amb productes de proximitat i de temporada.

Per participar a l’activitat cal fer inscripció prèvia a través del web de Montblanc Medieval. Té un preu de 5 euros als majors de 12 anys i 2 euros per als infants de 4 a 12, i té un aforament limitat.