El forner espluguí Ramon Griñó Bernet, de Cal Tullet, rebrà el Diploma de Mestre Artesà Alimentari en reconeixement als més de 35 anys d’exercici professional. Forma part de la tercera generació de forners de la família, juntament amb el seu germà Gerard. Griñó rebrà el guardó de la mà de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural en un acte que se celebrarà durant la tardor i que reconeixerà a 24 artesans més de Catalunya.

Ramon Griñó és l’únic nom del Camp de Tarragona que apareix a la llista dels professionals que rebran el diploma es va aprovar el passat 6 de juliol i s’ha donat a conèixer aquest divendres. La distinció que atorga la Generalitat es lliura a les persones que disposen del carnet artesà alimentari i acrediten mèrits excepcionals de creativitat i coneixements en el seu àmbit i, com a mínim, han d’haver exercit durant 15 anys.

En aquest sentit, el forner espluguí, a més de mantenir especialitats de la casa com les coques de ceba o d’espinacs, també ha incorporat darrerament pans d’espelta i ecològics. Una de les elaboracions més originals és el “pa de Cova” que Cal Tullet elabora per encàrrec de l’Ajuntament de l’Espluga des del 2020, coincidint amb l’estrena del foc com a eix vertebrador de la Fira de Sant Vicenç.