Coincidint amb els mesos d’estiu l’Oficina de Turisme de Montblanc amplia el ventall  de visites al patrimoni de Montblanc. De l’11 de juliol a l’1 de setembre tornarà a reforçar les propostes de descoberta de dilluns a diumenge.

La principal novetat és la visita lliure a la muralla i pas de ronda, després de dos anys sense poder oferir aquesta opció a causa de la pandèmia. Respecte als altres estius que ja s’havia fet aquesta visita, enguany es podrà pujar a la nova torre de Sant Francesc i passejar pel tram recentment reconstruït. La resta del recorregut coincideix amb el que ja es feia. Precisament l’estrena d’aquest tram fa pensar que es pot superar la xifra de 1.600 persones que van gaudir d’aquesta experiència tant el 2018 com el 2019. El preu és de 3€ per als majors de 14 anys i gratuït per als menors d’aquesta edat.

Aquest estiu també s’ofereix una visita a la muralla en francès cada dimecres de juliol i agost. S’inicia a la plaça de Sant Francesc a les 7 de la tarda. Un estiu més es farà també la visita nocturna al patrimoni monumental. Serà els divendres a les 10 de la nit. També s’iniciarà a la plaça de Sant Francesc, fent un passeig pels carrers i places de la vila i pel pas de ronda i les torres de la muralla. 

Hi haurà visites guiades cada dia de la setmana

L’estiu de 2020 les visites individuals es van adaptar a la situació de pandèmia amb limitacions d’aforament. L’estiu de 2021 a la tradicional visita monumental  s’hi va sumar la visita per a famílies amb nens, l’”Explora Montblanc”. Enguany la novetat és que es mantindran ambdues propostes ja sense restriccions.

Les visites guiades es fan cada dia: l’”Explora Montblanc” a 2/4 d’11 i la  monumental a les 11 del matí. El preu de totes les visites guiades a Montblanc és de 8€ per als majors de 14 anys, de 4€ per als joves de 7 a 13 anys i gratuït per als menors de 6 anys.

Des de fa poques setmanes l’Oficina de Turisme disposa del material per a realitzar la visita autoguiada en família: “Explora Montblanc” al teu aire (per a fer amb infants d’entre 5 i 8 anys) i “Descobreix la persona impostora” de Montblanc (per als de 9 a 12 anys). El preu de venda és de 10€.