L’esdeveniment enoturístic familiar Vinyafest es va celebrar aquest cap de setmana a la Conca de Barberà amb 400 persones participants procedents de la demarcació de Tarragona, però també d’altres punts del territori, entre els quals destaca Barcelona. Aquesta era una prova pilot impulsada per la Diputació de Tarragona que s’havia quedat pendent l’any 2021 a causa de la pandèmia.

ÀUDIO: La directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Mara Farrero, explica el projecte

La idea era impulsar un festival amb el vi com a protagonistes però amb activitats pensades per totes les famílies. Els municipis de l’Espluga, Pira i Blancafort van acollir una gimcana de trepat, visites guiades als cellers participants, tallers relacionats amb el procés del vi i passejades nocturnes pel territori, una activitat que va esgotar entrades.

Activitats del Vinyafets (Imatge: Cedida)

Després d’aquesta prova pilot, la Diputació de Tarragona preveu que el futur del Vinyafest quedi en mans del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i les empreses del territori, amb la intenció d’ampliar el món del vi a les famílies amb activitats pensades per tots els públics.