Els col·laboradors de l’Espluga Audiovisual i els professionals de l’EFMR ja han acomiadat la temporada de ràdio després d’uns 700 programes i més de 600 hores de ràdio des del setembre. Amb l’arribada del mes de juliol es posa fi a les 25 propostes amb les quals una seixantena de voluntaris han mantingut ben viva la graella de programació, si bé en pren el relleu l’Obert per Vacances durant els matins d’estiu, de 9 a 11. L’informatiu diari també continuarà durant el juliol i el del cap de setmana es mantindrà en antena ja fins a l’inici de la pròxima temporada, a partir del 12 de setembre.

La programació, juntament amb la cobertura informativa del que passa a la Conca de Barberà, ha consolidat una temporada més l’EFMR com el mitjà de la comarca amb un seguiment més fidel a les xarxes socials i amb un nombre clarament superior d’interaccions per part dels usuaris. Al web, s’han registrat més de 360.000 visualitzacions el darrer any i una mitjana de 6.644 usuaris únics han accedit a EFMR.cat cada mes, des del setembre.

16.000 reproduccions de ràdio a la carta

Pel que fa a les valoracions numèriques, també ressalta el consum de ràdio a la carta a través del portal web. Durant la darrera temporada, el servei d’arxiu sonor d’EFMR.cat, on s’hi publiquen tots els programes, ha rebut 16.000 visualitzacions, el que es tradueix en unes 1.600 reproduccions mensuals dels oients al web per escoltar les propostes radiofòniques. Tots els espais es poden recuperar al web.

Aproximadament mig miler de persones han passat pels estudis aquesta temporada, ja sigui per col·laborar en algun dels espais, per ser entrevistats o per participar en alguna activitat paral·lela que ha transcorregut per les instal·lacions de l’EFMR. En definitiva, ha estat el curs de retorn a la normalitat després d’un període en què es van imposar les limitacions d’aforament i els enregistraments telemàtics. Tot plegat també es possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga amb l’equip de voluntaris de l’Espluga Audiovisual.

Els informatius, el més escoltat i l’espai amb més convidats

Pràcticament, la meitat de les visites als estudis han estat per participar a l’informatiu diari, l’Altaveu, que s’emet de dilluns a divendres a les 13 h i les 19 h, i seguirà en antena durant tot el juliol. El programa, presentat per Laia Molné, ha teixit una àmplia xarxa de col·laboradors que fan possible diverses seccions temàtiques i que comparteixen espai amb entrevistes d’actualitat. Els àudios dels informatius, sumant-hi el repàs del cap de setmana, han superat les 5.500 reproduccions al web en els darrers 10 mesos.

Durant la 38a temporada l’EFMR també ha sortit al carrer amb diversos programes especials. Destaquen, entre d’altres, els recitals poètics de les escoles del municipi, els especials durant el Festival EvART, durant el Dia Internacional dels Museus o bé per retransmetre la històrica victòria del Benjamí de l’Hoquei Casal Espluga al Campionat de Catalunya.

La formació, el pilar per continuar creixent

Xerrada de l’Espluga Audiovisual a l’Institut Joan Amigó

A més de fer ràdio, des de l’Espluga Audiovisual s’ha continuat formant els col·laboradors i les persones amb ganes d’adquirir coneixements al voltant del món de la comunicació. S’han celebrat jornades de portes obertes i s’ha visitat, per exemple, l’Institut Joan Amigó. L’objectiu de l’associació de voluntaris passa per incrementar aquesta aposta els pròxims mesos. Una mostra en serà el taller de ràdio que s’oferirà el dimarts 19 de juliol, en el marc de la Setmana de la Joventut, des de les 6 de la tarda a la plaça de l’Església. També s’iniciarà una nova crida a persones que vulguin fer ràdio per tal de preparar la pròxima temporada, la número 39.