La Setmana de la Joventut tornarà a celebrar-se durant més d’una setmana a l’Espluga de Francolí. Del 16 al 24 de juliol s’han programat una vintena d’activitats lúdiques, culturals, gastronòmiques, educatives i esportives.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania, Aida Morgades, explica la recuperació de tots els actes

El cap de setmana 16 i 17 donarà inici al Faistiu 2022 amb el Correquintos de les Ovelles Esgarriades, el dissabte a les 7 de la tarda, i amb el retorn de la Cursa d’Andròmines del diumenge.

Un dels actes destacats d’aquesta edició és l’obra de teatre “L’home orquestra” de l’humorista PEYU, el dijous 21 a l’espai Jardí dels Francolins. També la Xerrada-Taller Realitat Trans, a càrrec de l’entitat Realitat Trans, per apropar i visibilitzar la realitat del col·lectiu trans a través d’un treball teòric, pràctic i emocional.

Diverses Entitats de l’Espluga també se sumen a la festa amb, per exemple, un taller-programa de ràdio amb l’EFMR i l’Espluga Audiovisual, una Festa Holi organitzada per l’AMPA de l’Escola Martí Poch o els actes de la festa major del barri de la Urbanització Carreras organitzats per l’Associació de Veïns.

També tindran lloc activitats que ja són una tradició dins de la Setmana de la Joventut, com la piscina nocturna el dilluns 18, el Concurs d’apilar caixes i inflables amb versió infantil per a menors de catorze anys i per joves i no tan joves el dimarts 19 a la plaça de l’Església. El dimecres es repetirà la Caminada a la fresca, amb la col·laboració del Club Atlètic Espluguí, dijous es farà un scape room i divendres es muntarà el parc mòbil de bicicletes, un skate parc i un torneig de futbolins a la plaça del Casal.

ÀUDIO: La tècnica de Joventut de l’Ajuntament de l’Espluga, Estel Bové, explica els actes tradicionals

Destacar també la festa Guateque night Party que es durà a terme al pàrquing de la cova el dissabte 23 a la nit i el diumenge 24 se celebrarà el concurs de paelles al bar esquitx i el mateix dia a la tarda un concert de l’Orquestra Treu-li la Pols al Teu Instrument (TLP) que tornen als escenaris després de la pandèmia.

El Faistiu se celebra aquest 2022 amb una vintena d’actes (Imatge: Laia Molné)

La baixada d’Andròmines, en interrogant

Aquesta nova edició de la setmana de la joventut coincideix amb el canvi de junta d’Auvënguen ara fa uns mesos. L’associació juvenil ha apostat enguany per potenciar les activitats amb més seguiment i descartar aquelles que els últims anys no havien estat tan multitudinàries.

ÀUDIO: El membre d’Auvënguen, Joan Vilalta, detalla els canvis d’enguany

A més, entre les novetats d’enguany estava recuperar la baixada d’Andròmines que feia 10 anys que no se celebrava, però la falta de temps ha fet que la participació, fins al moment, sigui baixa. Les inscripcions segueixen obertes, però en cas de no complir els mínims requerits de participants se suspendrà l’activitat. Tot i que ja s’ha anunciat que l’any vinent es tornarà a celebrar, amb la intenció de donar temps als participants per preparar les seves andròmines.