Estudiants i experts del sector immobiliari i de l’habitatge han visitat aquest divendres l’Espluga de Francolí com a part d’un Curs d’Estiu internacional organitzat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV. Una quarantena de persones de 8 països diferents han format part d’aquest projecte que ha combinat una formació presencial a Tarragona amb la visita pràctica a diferents municipis per conèixer els seus models de gestió en habitatge.

Com a part d’aquest projecte, 40 professionals i estudiant de països com Irlanda, Polònia, Alemanya, Colòmbia, Luxemburg, Xina, Bèlgica i Espanya s’han passejat pels carrers de l’Espluga, juntament amb l’alcalde del municipi, per conèixer les mesures que s’estan impulsant pel que fa a habitatge per recuperar la població en municipis de l’entorn rural. El curs també contemplava visitar les poblacions d’Altafulla, Reus, Cambrils i Tarragona per conèixer les diferents visions urbanístiques i de polítiques d’habitatge del territori.

ÀUDIO: El director de la Càtedra UNESCO d’habitatge, Sergio Nasarre, detalla el projecte

La visita a l’Espluga s’ha generat gràcies a les col·laboracions que la càtedra UNESCO i el consistori han forjat amb el pla d’habitatge que s’està creant al municipi. La trobada tenia l’objectiu de mostrar l’Espluga als visitants i els projectes d’habitatge que s’estan formant actualment, com la caserna de la Guàrdia Civil, però també crear sinergies i compartir propostes de millora amb professionals d’altres territoris.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica la importància de conèixer la realitat d’habitatge en l’entorn rural

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili va ser escollida a l’any 2020 per liderar el projecte europeu Erasmus+: “Bridging the gap in housing studies” (Housing+). L’objectiu d’aquest projecte és millorar la  formació acadèmica al sector immobiliari i de l’habitatge entre professionals, responsables de política d’habitatge i estudiants de postgrau mitjançant materials formatius amb un contingut interdisciplinari i internacional.