La poesia tornarà a envair el Museu de la Vida Rural i com a novetat enguany ho farà durant un mes i mig, amb actuacions tots els caps de setmana d’agost per celebrar el 10è aniversari del festival.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, valora els 10 anys de celebració del RUSC

Els actes començaran el proper 14 de juliol a 2/4 de 8 amb la presentació del llibre “Poesia Completa” de Bartomeu Roselló-Pòrcel. El 16 de juliol a les 12 s’inaugurarà l’exposició “Paisatge Viladot” en commemoració de l’Any Guillem Viladot. El 19 de juliol a 2/4 de 7 presentació del llibre de Mercé Guillemat “La Vall Encantada” i el dijous 21 de juliol a 2/4 de 7 presentació del llibre “Miserable miracle” d’Henri Michaux.

Els actes centrals del RUSC tornaran a coincidir amb l’inici de Festa Major. El 28 de juliol a partir de les 8 recital de poesia amb Antònia Vicens, Amat Baró, Teresa Colom, Carles Dachs, Joan Todó i Maria Hein que aportarà el toc musical. El 29 de juliol a 2/4 de 8 s’allargaran els actes amb el concert de Joana Gomila i el disc “Paradís”. El 30 de juliol a 2/4 de 12 serà el torn del RUSQUET amb l’espectacle familiar “El conte de l’Estrelleta i el seu viatge a la Terra” d’Animamundi Teatre.

El Museu de la Vida Rural ha celebrat la 9a edició del Festival RUSC (Imatge: Laia Molné)

El RUSC s’allargà durant el mes d’agost

Durant tot el mes continuaran els actes per celebrar els 10 anys del RUSC i ho faran en substitució de Les Nits d’Estiu que es van celebrar durant l’any 2021. El 4 d’agost a partir de les 8 serà el torn de La Fiblada un segon recital de poesia amb 5 dones protagonistes: Blanca Llum VidalMaria Callís CabreraRaquel Pena i Laia Carbonell i per acabar un concert d’Ivette Nadal.

L’11 d’agost a partir de les 8 espectacle d’acrobàcies amb “Cafuné” de Cia Du’K’tO i concert d’Intana amb el seu tercer disc “Planeta nou”. El 18 d’agost a les 8 doble concert amb Sandra Monfort i Mar Grimalt. Finalment, el Festival s’acomiadarà el 25 d’agost a 2/4 de 9 amb el concert de Roger Mas i festa de clonada.

La majoria dels actes programats són gratuïts i sense reserva prèvia, només és de pagament l’exposició “Paisatge Viladot” que tindrà un preu de 3 euros per persona. Els tres últims actes programats, de l’11 al 25 d’agost comptaran amb un format de taquilla inversa.