El ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat per unanimitat l’adjudicació de la contractació de les obres de rehabilitació de l’entorn del Pont Vell de Montblanc, greument afectat pels aiguats de l’octubre del 2019. Les obres, que seran adjudicades per un import superior al milió d’euros, permetran recuperar l’entorn i el pont datat del segle XIII. 

Els treballs, que començaran a executar-se en el decurs de les properes setmanes, permetran facilitar la circulació de l’aigua per sota, damunt i també pels entorns del Pont Vell, facilitant a la vegada el desguàs hidràulic, la reutilització dels elements arqueològics existents i el realçament dels elements patrimonials del Pont Vell i de l’antic hospital de Santa Magdalena. 

Aquests treballs formen part del paquet d’accions previstes per dur a terme la reconstrucció dels danys causats per l’aiguat del 2019 amb un pressupost global de 3,2 milions d’euros, dels quals, ara mateix s’estan executant la reposició dels ferms de la N-240, l’arranjament dels danys de la vorera situada al Raval de Santa Anna, la construcció d’un mur de contenció a la rotonda i també d’un mur a la carretera d’Artesa de Segre

Resten pendents d’inici els treballs corresponents a la construcció d’un nou pont de Bolovi sobre el riu i també el projecte de construcció de Gual al Molí del pas.