Treballadors de Pastifred, l’empresa de pastissos congelats ubicada a Montblanc, s’han manifestat avui per dir no a l’externalització de serveis. Asseguren que l’empresa està iniciant un procés per externalitzar alguns dels serveis. L’any passat ho van fer amb la neteja, i ara ho volen fer al control d’accés. L’objectiu de l’empresa és subrogar als treballadors a una empresa externa, mantenint el sou i les condicions laborals. 

En aquest servei hi treballa el president del comitè d’empresa i CCOO ho veu com una maniobra per apartar-lo. Ho qualifiquen de persecució sindical. Els treballadors ho veuen com un acomiadament encobert i no descarten anar a la vaga. Ho ha dit aquest dimarts des de Montblanc el secretari general de CCOO d’indústria a Tarragona, José Manuel Martín.

El president del comitè d’empresa, Francisco Cano, que està al control d’accés de manera temporal, ha demanat una reubicació del seu lloc de treball però, assegura, l’empresa s’hi ha negat. Ell no està d’acord amb la subrogació, ja que perdria la seva qualitat de president del comitè d’empresa. Diuen que volen aprofitar aquesta externalització per afeblir la força del sindicat. 

Pastifred nega les acusacions de ‘persecució sindical’

En un comunicat fet públic, l’empresa Pastifred assegura que la subrogació del control d’accés és legal i diuen que dels treballadors adscrits al servei, el promotor de la protesta és l’únic que s’hi ha negat. Diuen també que és fals que la subrogació respongui a una persecució sindical i asseguren tenir un ampli suport entre la plantilla de treballadors. Diu Pastifred que no poden aplicar criteris de discrecionalitat i/o privilegi a cap dels treballadors afectats, independentment de la seva condició laboral dins de l’empresa.

La protesta que s’ha fet aquest matí ha començat davant de Mercadona, principal client de Pastifred. Ha recorregut els carrers de Montblanc i ha acabat a les portes de l’empresa.