Montblanc ha estrenat, aquest cap de setmana, la segona edició del Festival Jordi Savall amb dos concerts a Santa Maria i Sant Miquel. Després de passar per Montblanc, el festival farà parada a Poblet el 5 d’agost i a Santes Creus de l’11 al 15 d’agost.

A Montblanc s’havien de celebrar tres concerts, però el que estava previst per dissabte a Sant Miquel es va suspendre a causa de la Covid. El concert s’ha reprogramat i es farà el proper 13 d’agost a Santes Creus a les 12 del migdia.

L’Ajuntament de Montblanc valora molt positivament l’assistència de públic. Asseguren que s’han venut el 90% de les entrades. Divendres van assistir al concert més de 300 persones, i aquest diumenge unes 400. L’equip de govern ja ha anunciat la voluntat de seguir apostant pel festival Jordi Savall.

L’estrena del festival es va fer divendres a l’església de Santa Maria, amb l’actuació de Jordi Savall amb els grups Hesperion XXI i la Capella Reial de Catalunya. Divendres, el concert va interpretar peces del còdex de Las Huelgas, un manuscrit que comprèn peces del segle XII al XIV compostes totes per dones.

I diumenge l’antiga església de Sant Francesc acollia el concert de cloenda, també amb Jordi Savall dalt de l’escenari, en aquesta ocasió per interpretar les músiques del renaixement vinculades a la Corona Catalanoaragonesa i al Regne de Nàpols.