Aquest cap de setmana es va celebrar a Vilanova de Prades la Trobada de Gegants de la Conca de Barberà on la geganta castanyera del municipi, Salvadora Pereandreu, va prendre el relleu com a pubilla de la comarca.

L’any 2019 la geganta de Vilanova de Prades va ser escollida amb el càrrec de pubilla, però a causa de la Covid-19 mai va arribar a estrenar-se en el càrrec fins ara. La geganta Blanca de Blancafort li va fer el traspàs del pubillatge després de la cercavila pel municipi.

La trobada gegantera va començar amb una plantada al pati de l’ermita de Sant Antoni, seguit d’una cercavila pels carrers de la població on han participat gegants de tota la comarca, entre ells els gegants neolítics de l’Espluga de Francolí.

Els Gegants i Gegantes de la Conca es van trobar a Vilanova de Prades (Imatge: Cedida)

Durant la jornada els caps de colla van escollir la pubilla del 2023, amb una majoria aclaparadora per la geganta Violet de Lilla, població que acollirà la propera Trobada comarcal de Gegants de la Conca de Barberà, l’any vinent.