El pronòstic per a l’incendi que s’ha declarat entre Rocallaura i Belltall és optimista. Els Bombers de la Generalitat preveuen que aquesta mateixa nit podrien estabilitzar el foc, que ja ha cremat una cinquantena d’hectàrees, de massa forestal i de conreu gairebé en la mateixa proporció.

A les 9 del vespre, en declaracions a l’EFMR, els responsables de l’operatiu han explicat que s’ha pogut encerclar l’incendi i, per tant, l’evolució és favorable. S’hi treballa des de les 5 de la tarda quan s’ha originat en una zona de vegetació agrícola que ha propagat a vegetació forestal al cap d’uns minuts. L’entorn afectat se situa entre les comarques de l’Urgell i la Conca de Barberà, a cavall dels nuclis de població de Rocallaura i Belltall.

ÀUDIO: Jordi Solà, cap de la Regió d’Emergències de Lleida, explica l’estat de l’incendi

Una cinquantena d’efectius durant la nit

Els efectius aèris a punt de retirar-se de la zona (Foto: Pep Morató)

Durant la tarda, els Bombers de la Generalitat han mobilitzat una cinquantena de dotacions, més d’una desena de les quals eren aèries fins a les 9 del vespre, quan s’han retirat coincidint amb l’ocàs. Durant la nit una cinquantena de dotacions terrestres seguiran els treballs amb l’avantatge que no hi ha ni vent a la zona, ni simultaneïtat d’incendis.

El flanc esquerre de l’incendi ha coronat la carena de la serra del Tallat. Pel que fa al flanc dret, en un principi avançava en direcció a Belltall, tot i que ja no progressa i no hi ha cap risc per a nuclis habitats. Al flanc dret s’hi fa extinció amb els vehicles en marxa. Al cap de l’incendi, que avança en direcció a Rocallaura, tot i que tampoc amenaça zona habitada, els efectius del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) hi han fet foc tècnic per intentar aturar la carrera del foc.