Aquest divendres obre portes l’Hostatgeria del Monestir de Poblet, ara a càrrec d’una empresa especialitzada que vol conduir l’equipament cap a un hotel de 4 estrelles. S’enceta així aquest cap de setmana una nova etapa, després del tancament forçat, primer, per la pandèmia i després per la situació econòmica.

L’equipament ja s’ha sotmès a un primer rentat de cara, compta de nou amb una plantilla de treballadors i espera l’arribada dels primers clients aquest mateix cap de setmana. Amb el canvi de rumb del projecte, ara amb la direcció externalitzada, el Monestir confia deixar enrere les pèrdues econòmiques i donar un millor servei.

Tanmateix, confien que l’activitat d’hostaleria podrà ser compatible amb el dia a dia de la comunitat monàstica i que es podran conciliar els horaris arribant a una entesa entre les dues parts. La nova direcció, en aquest sentit, pretén convertir l’actual hostatgeria en un hotel petit, distingit amb 4 estrelles, i poder acollir celebracions i banquets. Per la reobertura d’aquest estiu, les habitacions ja s’han equipat amb televisors i ventiladors i en els pròxims mesos plantegen desplegar altres millores.

L’edifici de l’Hostatgeria disposa d’un espai de restauració, una quarantena d’habitacions i la cafeteria del Monestir.