Aquest 2022 el nombre de casals d’estiu a l’Espluga de Francolí ha augmentat de forma exponencial en comparació amb anys anteriors, en concret s’ofereixen 6 propostes diferents per alumnes de totes les edats i una pels més petits. Els nens i nenes poden triar enguany entre el casal de patinatge, el de futbol, el d’hípica, dos d’anglès oferits per Let’s Talk i 87 Baker Street, un esportiu impulsat per Drac Actiu i el de l’escola Vedruna per alumnes de P3 a P5.

La gran varietat d’oferta de lleure d’enguany ha fet que en molts casos els nens i nenes reparteixin les setmanes de vacances per poder participar en diversos dels casals, ja que tots tenen un format d’inscripcions setmanals. Totes les activitats van donar el tret de sortida als cursos d’estiu el passat dilluns 27 de juny.

El casal de patinatge com a novetat

El casal que s’estrena enguany és el de patinatge artístic amb entre una vintena i trentena d’alumnes depenent de la setmana. Entre els participants d’aquest curs es troben alumnes que habitualment ballen al club, però també altres que volen iniciar-se en el món del patinatge, alguns que formen part d’altres clubs i d’altres que feia temps que no patinaven. Aquesta activitat es mantindrà fins a finals de juliol.

ÀUDIO: L’entrenadora del Club de Patinatge de l’Espluga de Francolí, Lucia de Pedro, explica l’activitat

La Unió Esportiva l’Espluga consolida el seu casal d’estiu (Imatge: Laia Molné)

El casal de futbol es consolida

Després de dos anys de pandèmia, aquest 2022 el casal de la Unió Esportiva l’Espluga es consolida amb una cinquantena de nens participants. Enguany destaca l’altra participació de nenes i noies en aquesta activitat. Aquest és el casal més breu, ja que únicament dura dues setmanes, iniciant-se el 27 de juny i finalitzant el 8 de juliol.

ÀUDIO: El president de la UE l’Espluga, Jordi Bota, detalla com funciona el casal

L’Hípica Francolí ofereix enguany el casal d’estiu desglossat per setmanes (Imatge: Cedida)

Conviure amb cavalls com una de les apostes tradicionals

Fan anys que des de l’Hípica de l’Espluga de Francolí ofereixen un casal d’estiu per aprendre a muntar a cavall i cuidar-los. La novetat d’enguany és que l’activitat no té una periodicitat mensual sinó que els nens i nenes es poden apuntar per setmanes. El punt àlgid d’aquesta proposta compta amb 20 alumnes apuntats. Aquesta activitat s’allargarà fins a finals d’agost amb una setmana de descans a principis del mateix mes a causa de les competicions.

ÀUDIO: El propietari de l’Hípica Francolí, Sergi Vendrell, desglossa una jornada al centre

Aprendre anglès amb activitats dinamitzadores

Enguany són dues les activitats d’Anglès que ofereix el municipi. D’una banda, 87 Baker Street amplia l’aposta de l’any anterior de sortir al carrer i ho fa amb classes d’anglès combinades amb excursions, jocs tradicionals, escape rooms i natura. El nombre d’alumnes varia setmanalment fins al 12 d’agots, últim dia de l’activitat.

ÀUDIO: Els propietaris de 87 Baker Street, Cristina Sanahuja i Carlos Fuentes, parlen de la seva proposta

87 Baker Street combina l’anglès amb les sortides a la natura (Imatge: Cedida)

D’altra banda, a Let’s Talk repeteix el format de l’any anterior amb més participació, arribant a 34 alumnes durant una setmana. En aquest cas l’activitat es divideix per nivells, amb classes de conversa d’anglès i un aprenentatge híbrid barrejant català i anglès. Els participants també gaudeixen de jocs, sessions de piscina i sortides programades. Aquest casal es mantindrà actiu fins a acabar la primera quinzena d’agost.

ÀUDIO: El propietari de Let’s Talk, Francesc Cos, explica l’activitat

El casal de Drac Actiu manté l’esport com a fil conductor (Imatge: Cedida)

Esport i lleure durant els mesos d’estiu

L’aposta més consolidada al municipi és la que ofereix Drac Actiu amb l’esport com a protagonista. S’espera que les xifres siguin superior a l’any anterior amb fins a 80 nens apuntats durant les setmanes de juliol. Enguany els participants compten amb tres dies de piscina a la setmana, i això els permet organitzar sortides de llarg recorregut els dies restants. Els interessats podran sumar-se en aquesta proposta fins a finals d’agost.

ÀUDIO: La membre de Drac Actiu, Chantal Puig, detalla l’organització del casal

L’últim dels casals que s’ofereixen és el de l’escola Vedruna que s’allarga fins a finals de juliol i està pensat per acollir als petits de P3, P4 i P5.