L’estiu recupera la normalitat i les activitats de lleure es tornen a celebrar com abans de la pandèmia. És el cas dels albergs de la Generalitat de Catalunya que tornen a celebrar colònies i estades familiars durant tot l’estiu.

Com a novetat, enguany, l’alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí, conjuntament amb l’alberg de Vic, es convertiran en seu d’una prova pilot de formació específica en salut emocional en la qual participaran un total de 50 monitors i monitores amb la intenció d’afegir la salut emocional en el món del lleure.

ÀUDIO: La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, explica el projecte

Un projecte que neix després de dos anys de pandèmia en què els infants han hagut de portar mascaretes i seguir mesures molt estrictes, el que ha afectat la seva salut emocional.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, visita l’alber de Cabrera de Mar (Imatge: Cedida)

El Departament de Drets Socials ha registrat, fins al dia d’avui, un total de 2.284 activitats de lleure per aquest estiu a Catalunya amb 129.218 infants i joves inscrits. Això suposa, un total de 14.408 monitors/es, 1.004 persones de suport i 113.806 participants, xifres similars a la participació de l’estiu passat a les mateixes dates.