El Consell Comarcal de la Conca de Barberà va entregar, aquest dilluns 27 de juny, els Premis d’Honor de la Conca de Barberà d’aquest 2022.

En aquesta ocasió, han rebut el reconeixement l’espluguí Josep Maillo, per la seva tasca voluntària al capdavant de la Coral d’Aprodisca, que l’any passat va complir 10 anys, i per la seva implicació en la vida cultural i social de l’Espluga de Francolí. Precisament la coral va rebre també un dels reconeixements dels Premis d’Honor de la Conca, per la seva tasca amb els usuaris del centre. La Coral d’Aprodisca al complet va ser l’encarregada de rebre el guardó, després de la glossa que va fer la presidenta de l’entitat, Carme Sureda.

També va ser reconegut amb un dels Premis d’Honor Pere Balsells, que va ajudar a impulsar la restauració de la Capelleta de Sant Magí de Santa Coloma de Queralt amb els Amics de la Capelleta de Sant Magí. El guardonat, de 94 anys, viu als Estats Units, on ha desenvolupat bona part de la seva carrera de recerca i per la qual ha rebut, entre altres premis, la Creu de Sant Jordi. Va recollir el guardó el seu nebot, Josep Viñeta Balsells.

Els premis es van entregar aquest dilluns a la Sala Noble del Palau Alenyà, seu del Consell Comarcal de la Conca, en un acte presidit per la presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs, i els consellers i conselleres de l’ens.