El municipi s’ha acomiadat aquest matí de qui va ser rector de l’Espluga de Francolí i Senan durant 15 anys, Mossèn Josep M. Pairot, després de la seva defunció el passat dissabte. L’últim adeu s’ha celebrat a l’Església vella de Sant Miquel, oficiada per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas

Les exèquies les ha presidit l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, acompanyat de la comunitat de preveres de l’arxidiòcesi de Tarragona, entre els quals els exrectors de l’Espluga, Mn. Pere Dalmau i Mn. Evarist Gómez, el rector actual, Mn. Antonio Rosario, altres capellans de l’arxiprestat de la Conca de Barberà, membres de la comunitat cistercenca de Poblet i de la comunitat Vedruna de l’Espluga. També hi han assistit l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal i la tinent d’alcalde de Ciutadania, Aida Morgades, la presidenta de la Confraria del Sant Enterrament, Roser Gili, i ha comptat amb els cants del Cor Parroquial, al qual s’han sumat cantaires de la Coral Espluguina i l’organista Albert Pàmies. 

De la litúrgia exequial n’ha destacat el repic de campanes amb el toc de difunts tradicional a l’inici i el toc de festa al final de les campanes que Mn. Pairot va col·locar l’any 2000 a l’església nova, automatitzant les quatre campanes. La processó de la comunitat de preveres ha donat inici a l’acte amb la imposició sobre el fèretre de pi de la casulla blanca de Mn. Pairot i del llibre de l’Evangeli.

Els preveres i diaques han cooficiat la cerimònia des del presbiteri de l’església gòtica, restaurat durant el mandat de Josep M. Pairot. En acabar la missa, ha rebut la benedicció acompanyat del cant gregorià dels preveres i diaques, els encens i ha estat acomiadat fins a la porta de l’església amb el cant del Virolai i el repic de campanes a festa. 

Més d’una cinquantena d’assistents han acomiadat a qui va ser rector del municipi des del 1999 fins al 2014 i impulsor de projectes com l’automatització de les campanes de l’església nova, la construcció de la nova teulada del temple gòtic, la construcció de la nova sagristia i la recuperació parcial de la capella del Santíssim, la restauració de l’absis i l’adaptació dels accessos a les persones amb mobilitat reduïda.