Els pastissers i artesans de l’Espluga de Francolí es mostren positius respecte a la venda de coques de Sant Joan d’aquest 2022. Les reserves han tornat a xifres similars a les de l’any 2019. Tot i que s’espera que part de la població faci comandes d’última hora, les xifres ja són més positives que els anys anteriors.

ÀUDIO: El propietari de la Pastisseria Farré Gamell, Jordi Farré,  destaca que s’esperen bastantes comandes d’última hora

A més, les previsions apunten que hi haurà una important mobilització de la població, motiu pel qual s’espera que gent de fora del territori també compri coques del municipi.

ÀUDIO: El propietari de la Pastisseria Cabal, Josep Maria Cabal, explica que part dels compradors seran de fora de la comarca

Els artesans del municipi coincideixen que és difícil quantificar les previsions de vendes amb un producte tan concret, que en moltes ocasions es compra sense reserva, però són optimistes amb les xifres. S’espera que les protagonistes tornin a ser la coca de crema, la de llardons i la de fruita amb brioix.

ÀUDIO: El propietari de la pastisseria Cobo, David Cobo, augura unes xifres superiors a l’any 2021

Tornen les coques de mida gran

Una altra de les novetats comparat amb l’any anterior és que es recuperen les coques de mida gran, molt limitades durant la pandèmia a causa de l’obligació de formar grups bombolla. D’aquesta manera s’espera que gran part de les coques venudes siguin de la mida més llarga, ja que es tornen a celebrar les revetlles en grup.

ÀUDIO: El propietari de la pastisseria Ferrer, David Ferrer, destaca la mida de les coques