La Fundació Carulla va celebrar el passat diumenge la cerimònia d’entrega de la 44a edició dels Premis Baldiri Reixac, els guardons anuals que impulsen i reconeixen projectes educatius que donen resposta als reptes de l’educació des de les arts, la cultura i la llengua catalana. Un total de 30 centres educatius del territori català van ser guardonats per mostrar el seu compromís amb la societat i la cultura catalana. Entre aquests centres es trobava la ZER Conca de Barberà, premiada pel projecte “L’art d’educar amb les emocions“.

La jornada va congregar més de 200 assistents, entre mestres i alumnat de totes les escoles guanyadores.  A més de l’entrega de guardons, la Fundació Carulla va organitzar, també, diversos tallers i activitats als diferents espais del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, perquè els infants de les escoles guanyadores poguessin reflexionar sobre la sostenibilitat i el món rural.

Es va fer entrega de 3.000 euros per cap a 10 escoles en la categoria Premis Baldiri Escola, que es dividia en “Arts i reptes socials” i “Arts i llengua”. D’altra banda, en la categoria Baldiri Experiències es van premiar amb 500 euros 20 centres de tota Catalunya entre els quals es trobava la ZER Conca de Barberà.

Els membres del jurat de l’edició d’enguany van ser Xavier Lopez, Maria Packzowski, Laia Colell, Glòria Fajula, Coral Regí, Montse Fusalba i Bet Madera. Tots ells són persones amb diferents rols dins el món educatiu, com a investigadors, docents o directors de centres innovadors. Del total de 106 propostes presentades, van ser els encarregats d’escollir les 30 que ahir van rebre guardó.