Orgull Espluguí, el primer col·lectiu LGTBIQ+ de la Conca de Barberà, ha presentat el cartell d’actes de la setmana que tindrà lloc enguany a l’Espluga de Francolí. Una setmana pensada des de la diversitat i la transversalitat, amb la intenció d’aixoplugar totes les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, queer i altres diversitats no normatives, que viuen les seves vides a l’entorn rural. Tots els actes seran gratuïts i oberts a tothom.  

Els actes s’allargaran durant la setmana del 27 al 3 de juliol, començant pel propi dilluns quan el col·lectiu alçarà 13 macro-banderes als pals de bandera del Casal de l’Espluga de Francolí, il·luminant la façana amb els colors del col·lectiu de cara a la nit. El dimarts a 2/4 de 8 institucions i col·lectius faran l’acte oficial d’obertura de la setmana de l’Orgull Rural. Es farà a la plaça de la vila on hi haurà la lectura del manifest inaugural i un brindis amb els assistents.

El dijous dia 30 a les 10 al Jardí dels Francolins s’exhibirà la pel·lícula “Girl”, de Lukas Dhont. Es tracta de la pel·lícula guanyadora del premi Càmera d’or al festival de Canes i on s’exposa la realitat d’una jove transgènere de 15 anys que somia a convertir-se en ballarina.

Divendres 1 de juliol s’aglutinaran gran part dels actes, a partir de 2/4 de 8 una carrossa amb el xou de l’artista MegaPubilla recorrerà els carrers de la vila per animar a tothom a sumar-se a la festa i a la rua que finalitzarà als Jardins dels Francolins. El mateix divendres a partir de les 2/4 de 9 del vespre i fins a les 3 de la matinada, se celebrarà la Festa de l’Orgull Rural: Animació rural,  bingo i xou amb la Mega-Pubilla i un xou especial amb música i Drag Queens per part de “Believe Group” que comptarà amb la presència de les artistes Victoria Banks, Wayúu Queen i el DJ @mariusconacento. Tot seguit, animació musical i sessió amb el DJ Jane Olympus.

L’últim acte serà el diumenge 3 de juliol un Vermut Poètic amb l’escriptor i poeta Mallorquí Sebastià Portell tancarà la setmana d’actes. Durant el vermut s’hi presentarà el llibre “Amors sense casa” un recull de Poemes en clau LGTBIQ+ en llengua catalana.

L’inici de més actes reivindicatius

Des de l’Orgull Espluguí esperen que aquest sigui l’inici d’un conjunt d’actes que se celebraran durant tot l’any a la comarca i tornaran a culminar l’any vinent amb la Setmana de l’Orgull Espluguí.

ÀUDIO: El membre de l’Orgull Espluguí, David Martí, parla de les intencions de futur de l’entitat

Entrevista completa sobre la setmana de l’Orgull Espluguí